Andebryst med bringebærvinaigrette og balsamicosjy

Fremgangsmåte

  1. Bringebærvinaigrette:
  2. Kjør sammen 1 dl villbringebær, 1 ss sukker, 4 ss olivenolje og 2 ss hvitvinseddik med en stavmikser.
    Andebrystene:
  3. Lag et rutemønster i skinnsiden av andebrystene, gni de inn med salt og pepper. Stekes på høy varme i tørr panne til fettet har smeltet ut i pannen og skinnet har blitt gyllent. Brun deretter den andre siden.
  4. Legg andebrystene i en ildfast form i forvarmet ovn (150 grader) med skinnsiden opp i 15 min, la det hvile i minst 5 min før det skjæres i tynne skiver.
  5. Tilsett stekesjyen 2 ss balsamicoeddikk og tilsett en stor spiseskje honning, reduser inn kraften.
  6. Fordel bringebær vinaigretten ut over tallerkenene, legg på en haug av salatblandingen, dander skiver av andebrystet over salaten, fordel balsamicosjyen over kjøttet, og server med slottspoteter.

Sendt inn av Lars Gaustad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her