Bakte epler med havrecrunch
Foto: Caroline Tengen

Bakte epler med havrecrunch

Slik gr du nytt liv til litt modne epler.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Skrell eplene og del dem i to. Fjern kjernene og kjernehuset. Lag smale snitt på langs i eplehalvdelene. Smør en ildfast form, og legg i eplene.
  3. Smelt smøret i en gryte, og ha i muscovadorørsukker, sirup og kanel. Bland røren, og pensle den på eplene.
  4. Dekk formen med folie, og stek midt i ovnen i cirka 15 minutter.
  5. Havrecrunch:
  6. Smelt smøret, og rør inn de andre ingrediensene. Rør om.
  7. Ta eplene ut av ovnen, og fjern folien.
  8. Fordel havrechrunchen over eplene, og sett formen inn øverst i ovnen.
  9. Stekes ca. 10 minutter.
  10. Server med vaniljeis eller pisket setterrømme.

Tips1: Om eplene er veldig modne, tilsett 1 ss sitronsaft eller 1 ts eplesidereddik i gryten.

Tips2: For ekstra dybde og et lite kick, tilsett 2 ss kakao og 1 ts chilipulver i havrecrunchen.

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her