Balsamisk og soyamarinert laks

Ingredienser
2 ss Soyasaus
6 ss Sukker, helst demerara
6 ss Balsamico-eddik
2 Lime
2 ts Korianderfrø
1 kg Laksefilet
4 Sjalottløk

Fremgangsmåte

Bland soyasaus, sukker, balsamico-eddik, revet limeskall og koriander og rør til sukkeret er oppløst.

Del laksfileten i porsjonsstykker. Legg fisken nedi, dekk og la fisken trekke minst 30 minutter, gjerne natta over, i kjøleskap.

Skrell løken og skjær i tynne skiver. La dem trekke i limejuice i 30 minutter.

Stek eller grill laksen i 6 - 7 minutter til den er så vidt fast inni. Avkjøl litt.

Gjør klar potetstappe og legg laksestykkene oppå og løkskivene på toppen. Fordel grønnsakene på tallerkenen.

Drypp resten av marinaden over ved servering.

Tilbehør: Fennikel, asparges el. grønne bønner

Sendt inn av svein bjørnsen

Forsiden akkurat nå
Har du denne dressingen i kjøleskapet, kan du lage mye godt
Dagens rett

Har du denne dressingen i kjøleskapet, kan du lage mye godt

Green Goddess-dressingen gir liv til alt fra kål og hjertesalat til grillet kylling fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag lager du hele middagen på grillen
Dagens rett

I dag lager du hele middagen på grillen

Det vil si pestosausen er unntaket. Vi kan love masse smak og det på kort tid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her