Banan- og pekankake
Foto: Brodogkorn/Kim Holthe

Banan- og pekankake

Banan- og pekankake er en lekker langpannekake som metter mange. Den passer ypperlig i bursdager, og faller i smak hos både barn og voksne.

Fremgangsmåte

Lag en puré av banan og brunt sukker.

Pisk inn melk, egg og rapsolje.

Vend inn hvetemel og bakepulver.

Hell røren i en langpanne kledt med bakepapir og dryss over pekannøtter.

Stek langpannekaken midt i ovnen på 130 °C i ca 60 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:
Du kan erstatte pekannøttene med andre nøtter som valnøtter, solsikkerkjerner eller pinjekjerner. 

Her finner du tips til glasur med hvit eller mørk sjokolade

Flere oppskrifter på banankake finner du her

Se alt det søte du kan lage med bananer

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

 

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Forsiden akkurat nå
Planlegg julens flotteste festkake allerede nå
Ukens kake
Festkake med hvit sjokolademousse og peppernøtter

Planlegg julens flotteste festkake allerede nå

Du begynner med å lage peppernøttene nå og setter av tid i kalenderen for å fullføre mesterverket når det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unn deg noen virkelige perler fra Piemonte i julegave
+
Klubb

Unn deg noen virkelige perler fra Piemonte i julegave

Luca Roagna beviser igjen med sin 2017-årgang at han er en av de aller beste vinmakerne i Piemonte

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 12. desember

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner

I 2010 lagde Satyricon-frontmann Sigurd Wongraven sin første vin. Hør ham fortelle hele historien om Wongraven Wines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en deilig viltgryte på en liten halvtime
Dagens rett
Viltgryte med reinskav og purre

Slik lager du en deilig viltgryte på en liten halvtime

Med reinskav fra fryseren oppnår du veldig god viltsmak på gryta uten å måtte vente lenge på maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De serverer drinker til ettertanke - blant annet inspirert av Angela Davis

Med høstens menyer og konsepter tar Chris Grøtvedt og hans team *ism i en ny retning. En drink er ikke lenger bare en drink, men skal sette spor etter seg og gi grunn til ettertanke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her