Blåbærmuffins

Ingredienser
100 g margarin
1 1/2 dl sukker
2 egg
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
3 ss rømme
3 dl frosne bær (el syltetøy)

Alternativ
100 g romtemp smør
2 dl (180 g) sukker
3 egg
1 ts vaniljesukker
4 dl (300 g) hvetemel, siktet speltmel el sammalt mel
2 ts bakepulver
1 1/2 dl blåbær og druejuice
1 dl fryste blåbær

Stekes ved 175 grader i ca 20 min på midterste rille

Fremgangsmåte

Smelt smøret og ha over sukkeret. Tilsett ett og ett egg, visp kraftig. Sikt i mel blandet med bakepulver. Ha i rømme og rør til slutt inn de frosne bærene med lett hånd.

Halvfulle muffinsformer

Stek midt i ovn ved 200 grader i 15 min.

TIPS:
Bruker du syltetøy er det lurt å fylle muffinsformene først og deretter røre syltetøyet forsiktig i med en teskje.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her