Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
Damp blåskjellene i tørr kjele under lokk på sterk varme til de åpner seg, ca. 3-4 minutter. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Ta ut skjellmaten og sil av kraften. Spe på om nødvendig med vann til det utgjør halvparten dl som porsjoner.
Finhakk sjalottløk og surr den blank i smør, men ikke brun.
Spe med blåskjellkraften og tilsett safran.
Hell i fløte og la sausen småkoke så den tykner eller jevne med litt maisennajevner.
Smak til med salt og litt sitronsaft.
Legg blåskjellene i safransausen og gi den et raskt oppkok.
Tips: Server med ris ved siden av.
Se alt du kan lage med blåskjell
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig