Breiflabb i squashragù
Leif Senstad

Breiflabb i squashragù

Her skal breiflabben i panna. Det skal også tomater, squash og løk. Selvfølgelig skal du krydre med blant annet karry.

Fremgangsmåte

Snitt tomatene og dypp dem i kokende vann til skinnet slipper. Del dem og fjern kjernene. Kutt tomatkjøttet i strimler. Del squashen (med skallet på) i 3 cm lange tynne staver.

Smelt smør i en sautépanne (høy stekepanne), ha i løk og karry og stek til løken er blank. Tilsett squashstavene og fres et par minutter til de er møre. Rør så inn resten av smøret litt og litt i små biter.

Rør slik at det danner seg en tykk saus av smøret og kraften som siver ut av squashen. Ha i tomatstrimlene like før servering, og smak til med krydder.

Fres fiskestykket helt i smør til fisken har fått en gyllen farge, rundt det hele. Stek videre under svak varme i ca 10 - 12 minutter. Skjær i skiver og anrett på fat oppå sausen.

Her finner du mange spennende oppskrifter på breiflabb

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Leif Senstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her