Brent baskisk ostekake
Apéritif

Brent baskisk ostekake

I motsetning til de fleste andre (norske) ostekaker er den stekt, og uten bunn.

Fremgangsmåte

  1. Pisk kremost og sukker i en kjøkkenmaskin ved middels hastighet til luftig jevn masse, ca 2 minutter. Øk hastigheten og tilsett ett egg av gangen. Tilsett deretter kremfløte,  salt og vaniljesukker og pisk videre til jevn masse i ca 30 sekunder.
  2. Sikt hvetemelet i massen og fold det inn forsiktig til alt er grundig blandet. 
  3. Smør en 24 cm springform. Kle den innvendig med to lag bakepapir som går over kanten. 
  4. Hell massen i formen og glatt ut overflaten. 
  5. Stek ved 200 grader til overflaten er brun, mens kakens indre fortsatt skal være "skjelven". Det tar ca 60 minutter. 
  6. La avkjøle i formen. Den vil synke ned i midten. Ta ut av formen og fjern bakepapiret forsiktig.  

Tips: Kaken er best etter ett døgn.

Den litt spesielle tradisjonen med å svi en kake med overlegg stammer fra La Viña i San Sebastian

Se alle våre oppskrifter på ostekake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor
Ukens kake

Lag sjokoladeparfaitkake som en mesterkonditor

Det som høres ut som noe veldig komplisert, er faktisk ikke så vanskelig, bare du er konsentrert og nøye gjennom prosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her