Brent basisk ostekake
Foto: bonchan

Brent basisk ostekake

Fremgangsmåte

Pisk kremfløte og sukker ved middels hastighet til luftig jevn masse i minst 2 minutter. Øk hastigheten og tilsett ett egg av gangen. Tilsett deretter kremfløte,  salt og vaniljesukker og pisk videre til jevn masse i ca 30 sekunder.

Sikt hvetemelet i massen og brett det inn forsiktig og rør lett, men grundig til alt er blandet. 

Smør en 24 cm springform. Kle den innvendig med to lag bakepapir som går over kanten. 

Hell massen i formen og glatt ut overflaten. 

Stek ved 200 grader til brun overflate, mens kakens indre fortsatt skal være "skjelven". Det tar ca 60 minutter. 

La avkjøle i formen. Den vil synke ned i midten. Ta ut av formen og fjern bakepapiret forsiktig.  

Tips:
Kaken er best etter ett døgn.

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen