Brent baskisk ostekake
Foto: bonchan

Brent baskisk ostekake

I motsetning til de fleste andre (norske) ostekaker er den stekt, og uten bunn.

Fremgangsmåte

Pisk kremost og sukker i en kjøkkenmaskin ved middels hastighet til luftig jevn masse, ca 2 minutter. Øk hastigheten og tilsett ett egg av gangen. Tilsett deretter kremfløte,  salt og vaniljesukker og pisk videre til jevn masse i ca 30 sekunder.

Sikt hvetemelet i massen og fold det inn forsiktig til alt er grundig blandet. 

Smør en 24 cm springform. Kle den innvendig med to lag bakepapir som går over kanten. 

Hell massen i formen og glatt ut overflaten. 

Stek ved 200 grader til overflaten er brun, mens kakens indre fortsatt skal være "skjelven". Det tar ca 60 minutter. 

La avkjøle i formen. Den vil synke ned i midten. Ta ut av formen og fjern bakepapiret forsiktig.  

Tips: Kaken er best etter ett døgn.

Den litt spesielle tradisjonen med å svi en kake med overlegg stammer fra La Viña i San Sebastian

Se alle våre oppskrifter på ostekake

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 35 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen