Kok opp rødvin og la den redusere til det gjenstår et par spiseskjeer, tilsett kraft og kok opp.
Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør godt sammen. Fortsett og rør til jevningen får en brun farge og lukten minner om nøtter. Spe så på med varm kraft mens du rører som besatt, for å unngå klumper, fortsett slik til all kraften er brukt.
Brun opp finhakket løk, sammen med laurbær og nellik. Tilsett sausen og kok opp og la det trekke minimum 30 minutter. Smak til med salt og pepper, monter eventuelt med litt usaltet smør får å få sausen rikere på smak og blankere å se på.
Her finner du mange oppskrifter på deilige sauser
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig