Caketail med sjokolade, pasjonsfrukt og Baileys Salted Caramel
Diageo

Caketail med sjokolade, pasjonsfrukt og Baileys Salted Caramel

Søtt, kremete og fyldig, syrlig og salt, alt dette smaker denne desserten.

Fremgangsmåte

  1. Pasjonsfruktcurd:
    Hell sukker, eggeguler og pasjonsfruktjuice i en ildfast skål og plasser den over et vannbad i en kasserolle med kokende vann. Rør hele tiden sånn at eggene ikke koagulerer. Når kremen har blitt tykk, tar du den av varmen og rører i smøret. La curden  kjøles ned.
  2. Melkesjokolademousse:
    Finhakk melkesjokoladen og legg den i en bunke. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør om til en klumpfri krem. Tilsett Baileys Salted Caramel og rør om. Sett i kjøleskap over natten. Visp deretter opp med elvisp til en kremet mousse.
  3. Karamellsaus:
    Legg alle ingredienser utenom smør, sjokolade og Baileys Salted Caramel i en kasserolle. Kok opp og la småkoke i et par minutter. Smelt inn smør og sjokolade under omrøring. Rør til slutt inn Baileys Salted Caramel la nedkjøles.
  4. Montering:
    Legg 1 cm sjokolademousse i bunnen på et glass med rett kant. Skjær opp hver sjokolademuffin i 4 cm-tykke skiver, trykk ut rundinger i samme størrelse som glasset (enkleste er å trykke ut med et likedant glass), og legg en skive over moussen. Legg på enda et lag av mousse, deretter curd, og en skive sjokolademuffins til. Legg til slutt på en topp med mousse. Hell karamellsausen over og bryt biter av sjokoladeegget over for dekor.

Lyst på en annen kake? her finner du over 900 oppskrifter 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Diageo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her