Caketail med sjokolade, pasjonsfrukt og Baileys Salted Caramel
Diageo

Caketail med sjokolade, pasjonsfrukt og Baileys Salted Caramel

Søtt, kremete og fyldig, syrlig og salt, alt dette smaker denne desserten.

Fremgangsmåte

  1. Pasjonsfruktcurd:
    Hell sukker, eggeguler og pasjonsfruktjuice i en ildfast skål og plasser den over et vannbad i en kasserolle med kokende vann. Rør hele tiden sånn at eggene ikke koagulerer. Når kremen har blitt tykk, tar du den av varmen og rører i smøret. La curden  kjøles ned.
  2. Melkesjokolademousse:
    Finhakk melkesjokoladen og legg den i en bunke. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør om til en klumpfri krem. Tilsett Baileys Salted Caramel og rør om. Sett i kjøleskap over natten. Visp deretter opp med elvisp til en kremet mousse.
  3. Karamellsaus:
    Legg alle ingredienser utenom smør, sjokolade og Baileys Salted Caramel i en kasserolle. Kok opp og la småkoke i et par minutter. Smelt inn smør og sjokolade under omrøring. Rør til slutt inn Baileys Salted Caramel la nedkjøles.
  4. Montering:
    Legg 1 cm sjokolademousse i bunnen på et glass med rett kant. Skjær opp hver sjokolademuffin i 4 cm-tykke skiver, trykk ut rundinger i samme størrelse som glasset (enkleste er å trykke ut med et likedant glass), og legg en skive over moussen. Legg på enda et lag av mousse, deretter curd, og en skive sjokolademuffins til. Legg til slutt på en topp med mousse. Hell karamellsausen over og bryt biter av sjokoladeegget over for dekor.

Lyst på en annen kake? her finner du over 900 oppskrifter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Diageo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her