Chicken Tikka ( Niru Kumra)

Ingredienser
1 dl naturell youghurt
2 fedd hvitløk
1 ss ingefær
3 ss sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts chilipulver
3/4 ts malt korianderfrø
1 ss frisk koriander
3 ts tandoori masala
3 ss smeltet margarin/olje
1 kg kyllingfilet

Saus

4 ss olje
1/2 ts malt spisskummen
1/4 ts javitri (muskatblomme)
1/2 ts jaifal (malt muskat)
1 fedd hvitløk
1 ss ingefær
150 g knuste tomater
1 ss tomatpuré
1/2 ts haldi (gurkemeie)
(salt og chilipulver etter smak)
1 ss rømme
1 dl fløte
10 cashewnøtter
1 ss finsnittet koriander

Fremgangsmåte

Riv ingefær og hvitløk på rivjern. Mal spisskummen og korianderfrø. Del filetene i stykker på cirka 50 gr.
Bland alle ingrediensene og legg filetene i marinaden natten over eller minst 1 time. Stekes i 10-12 minutter midt i stekeovnen på 225 °C.

Saus
Varm olje, ha i malt spisskummen, muskatblomme og muskat. Tilsett tomater, krydder og ingefær. La sausen koke i 2-3 minutter før du tilsetter rømme og fløte.
Bland alt godt og tilsett malte cashewnøtter og stekte kyllingfileter. La de trekke i sausen i 5 min. Lykke til!

Sendt inn av Arne Hanssen

Forsiden akkurat nå
Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her