Chicken Tikka ( Niru Kumra)

Ingredienser
1 dl naturell youghurt
2 fedd hvitløk
1 ss ingefær
3 ss sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts chilipulver
3/4 ts malt korianderfrø
1 ss frisk koriander
3 ts tandoori masala
3 ss smeltet margarin/olje
1 kg kyllingfilet

Saus

4 ss olje
1/2 ts malt spisskummen
1/4 ts javitri (muskatblomme)
1/2 ts jaifal (malt muskat)
1 fedd hvitløk
1 ss ingefær
150 g knuste tomater
1 ss tomatpuré
1/2 ts haldi (gurkemeie)
(salt og chilipulver etter smak)
1 ss rømme
1 dl fløte
10 cashewnøtter
1 ss finsnittet koriander

Fremgangsmåte

Riv ingefær og hvitløk på rivjern. Mal spisskummen og korianderfrø. Del filetene i stykker på cirka 50 gr.
Bland alle ingrediensene og legg filetene i marinaden natten over eller minst 1 time. Stekes i 10-12 minutter midt i stekeovnen på 225 °C.

Saus
Varm olje, ha i malt spisskummen, muskatblomme og muskat. Tilsett tomater, krydder og ingefær. La sausen koke i 2-3 minutter før du tilsetter rømme og fløte.
Bland alt godt og tilsett malte cashewnøtter og stekte kyllingfileter. La de trekke i sausen i 5 min. Lykke til!

Sendt inn av Arne Hanssen

Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her