Chow-chow*

Ingredienser
600 g grytekjøtt av svin
2 løk
2 ss smør/margarin
1-2 ts karri
1 ts salt
1 krm pepper
ca 3 dl væske (kraft fra sopp, ananas og vann)
1 liten boks herm. sjampinjong
1/2 boks ananas i biter
4 ss tomatpure
1 ss soyasaus
1 dl fløte
1 ss maisennamel

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger el strimler og finhakk løken. Smelt smør el margarin i pannen, la det bli nøttebrunt. Brun raskt små porsjoner med kjøtt. Kok pannen ut med litt av væsken mellom hver bruning og ha det over i en gryte. Brun løken og ha den i gryten. Krydre med karri, salt og pepper og spe med væsken. La kjøttet trekke under lokk ved ca 80 grader i ca 30 min. til det er mørt. Tilsett sopp, ananas, tomatpure, soyasaus og maisennamel utrørt i fløten og gi det et oppkok. Smak til med salt og karri.

Sendt inn av Bodil Danielsen

Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her