Confit av kalkunlår, kalkunpølse med trøffel, spinatgelé, løkcoulis og appelsinsaus
Cato Pedersen, Thomas Moen, Juan Gonzales og Kjetil Haugeni samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Confit av kalkunlår, kalkunpølse med trøffel, spinatgelé, løkcoulis og appelsinsaus

Fremgangsmåte

Legg kalkunlårene tett sammen i en ildfast form og hell over nok fett til at de er dekket. Bak kalkunlårene i ovn ved 110 grader til kjøttet er mørt og begynner å slippe beinet, ca. 4-5 timer. Smak til med ønsket mengde salt og pepper.

Kalkunpølse med trøffel:
Kjør kjøttdeigen i hurtigmikser med salt til den blir seig, ca. 1 minutt. Tilsett eggehvite og spe med fløte til du får en fin farse. Vend inn hakket kjørvel og finhakket trøffel (eller trøffelolje). Fyll farsen i fåretarmer og knyt for slik at pølsene blir 6-7 cm lange. Stek dem forsiktig i nøttebrunt smør.

Spinatgelé:
Kok opp 2 liter vann med 1 ss salt. Blancher spinaten raskt i vannet og avkjøl i isvann. La spinaten renne av seg. Kjør spinaten i hurtigmikser og klem ut saften ved hjelp av et klede. Mål opp 1 1/4 dl saft og kok opp. Visp inn 10 g agar rett før det når kokepunktet. Fortsett å vispe i 2-3 minutter. Skum av med en liten skje. Det skal kun være væske, ikke skum eller bobler. Hell over i silikonformer eller en liten form med plastfolie. Avkjøl.

Den stive geleen tåler opptil 65 grader før den smelter.

Løkcoulis:
Rens løken og kutt den i biter. Smelt smøret og stek løken med sukkeret til den er myk og mørk gyllen. Hell over kalkunkraften og kok opp. La det hele småkoke i ca. 2 timer på lav varme til kraften har kokt nesten helt inn. Tilsett fløte og hvitløk og kok opp. Mos det hele i hurtigmikser og tilsett mer fløte om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
Appelsinsaus: Kok opp og reduser til sirup.

Sendt inn av Cato Pedersen, Thomas Moen, Juan Gonzales og Kjetil Haugeni samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her