Eltefri Focaccia

Fremgangsmåte

DAG 1

Bland det tørre i en bolle, rør inn vann og bland sammen til du får en samlet deig. Dekk bollen med plastfolie og sett til heving i 12-24 timer. 

DAG 2

Gni litt olje i bunnen av en liten langpanne (33 x 23 x 5 cm) og dekk med bakepapir (oljen gjør at papiret holder seg på plass).

Hell 2-4 ss olivenolje på bakepapiret. Slå ned deigen, eller brett den et par ganger over seg selv før den veltes over i formen med olje. Dytt deigen ned og ut til sidene til den dekker hele langpannen. Dekk med plastfolie og la deigen etterheves i ca 1 time.

Sett ovnen på 200 grader når etterhevingen nærmer seg slutten.

Lag små groper med fingrene på toppen av focacciaen og dytt ned de friske urtene. Det gjør ikke noe om stilkene blir med, så lenge de ikke er for grove. Dryss over grovt salt og ringle til slutt over enda litt mer olivenolje.

Stek focacciaen midt i ovnen i ca 20-25 minutter, eller til overflaten er gylden og brødet gjennomstekt

 

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her