Elvis-koteletter
Bjarne Berre

Elvis-koteletter

Ingredienser

4 tykke koteletter (slakterkjøpt)
2 ss mel
2 ts tørr sennep
4 fedd hvitløk
1 ts salt
masse pepper
1/2 l kyllingkraft
1 boks fløte
1 ss grov sennep

Fremgangsmåte

Bland mel, sennepspulver, hakket hvitløk, salt og pepper. Gni godt inn i kotelettene.

Legg kotelettene som takstein i en ildfast form. (Obs! med fettranden opp!) Strø resten av melblandingen oppå.

Hell over kyllingkraften og fløte-sennep/blandingen slik at den nesten når opp til toppen av kotelettene.

Stek i 180 grader i ca 3 timer.

Retten tar litt tid, men det er nesten ikke arbeid med den. Ti minutter forarbeid, tre timer i ovnen - resten av ventetiden kan du bruke som du ønsker.

Du kan alltids lage poteter til, og for all del pasta eller brød. Eller du kan bare spise koteletter og saus, og så gjøre bot med en svær grønn bladsalat etterpå.

Disse kotelettene bærer Elvis' gloriøse bumerke, men det er vi som har lagt til fløten!

Selve genistreken, bortsett fra å steke svinekjøttet så lenge at det omtrent kan spises med skje, er kyllingkraften. Det går også fint med en kyllingbuljong.

Ukeadressa/Ulf Dalhem - 19.07.2003

Alternativ oppskrift: https://www.adressa.no/pluss/magasin/2017/04/27/Elvis-has-not-left-the-kitchen-14647571.ece

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her