Engelsk fruktkake

Fremgangsmåte

Kake:
Rør sammen smør og sukker til blandingen er hvit. Visp inn eggene. Bland inn mel og krydder. Hell forsiktig sirup og vørterøl (eller melk) inn i blandingen. Tilsett så bærene, sukaten, nøttene og sitronskallet. Hell røren i en form som er cirka 25cm i diameter. Stekes midt i ovnen på 140 grader i seks og en halv time.
Glasur
Visp eggehvitene. Visp så melisen gradvis inn, en spiseskje av gangen. Rør inn sitronsaften og glyserinen. Visp blandingen i ca. 15 min til den er blank og luftig.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Nå er makrellen perfekt for helgrilling
Dagens rett
Grillet makrell med foliebakte poteter appelsin- og vannmelonsalat

Nå er makrellen perfekt for helgrilling

I denne oppskriften har den fått en lett eksotisk krydring samt syrlig og fruktig tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester
Ukens drink

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester

Jørgen Dons er en av Norges mest fremtredende bartendere gjennom mange år og definitivt en av de mest joviale. At han også behersker det å lage den viktigste drinkingrediensen får du en smakebit på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak
Dagens rett

Så raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak

Saftig kylling, ramsløk, tykkmelk og pepperrot er både genialt sammen og lett å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler
+
Tester

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler

Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her