Enkel iskake med mandelbunn
Foto: Synøve Dreyer

Enkel iskake med mandelbunn

Denne iskaken er veldig enkel å lage. Ikke minst tar det liten tid før du kan servere en deilig kake.

Fremgangsmåte

  1. Mal mandlene. Eller bruk mandelmel. Det gir en bleker bunn siden skallene er fjernet før maling.
  2. Visp eggehvitene halvstive før melis tilsettes gradvis under videre visping til det blir marengs.
  3. Vend den stive marengsen inn i de malte mandlene.
  4. Kle en brødform 1,5/2 liter. Med bakepapir i bunnen og oppover kortsidene og hell mandelmassen i formen.
  5. Fordel massen jevnt. Stekes ved 160 °C i 20 minutter.
  6. Avkjøl bunnen. Legg bunnen på et kakefat
  7. Hvelv isen på en skjærefjøl og del den i to. Del den så i skiver på ca 1 – 1,5 cm.
  8. Legg skivene på mandelbunnen.

Tips: Kaken blir enda mer fristende med pynt: Sjokoladesaus, karamellsaus, sjokolade, tutti frutti kakepynt eller andre smaker.

Tips: Du kan selvsagt erstatte mandlene med hasselnøtter, pecannøtter eller valnøtter for en mer voksen smak.

Lyst til å lage en annen iskrem er oppskriftene her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her