Enkel iskake med mandelbunn
Foto: Synøve Dreyer

Enkel iskake med mandelbunn

Denne iskaken er veldig enkel å lage. Ikke minst tar det liten tid før du kan servere en deilig kake.

Fremgangsmåte

Mal mandlene. Eller bruk mandelmel. Det gir en bleker bunn siden skallene er fjernet før maling.

Visp eggehvitene halvstive før melis tilsettes gradvis under videre visping til det blir marengs.

Vend den stive marengsen inn i de malte mandlene.

Kle en brødform 1,5/2 liter. Med bakepapir i bunnen og oppover kortsidene og hell mandelmassen i formen. Fordel massen jevnt. Stekes ved 160 °C i 20 minutter.

Avkjøl bunnen. Legg bunnen på et kakefat

Hvelv isen på en skjærefjør og del den i to. Del den så i skiver på ca 1 – 1,5 cm.

Legg skivene på mandelbunnen.

Tips: Kaken blir enda mer fristende med pynt: Sjokoladesaus, karamellsaus, sjokolade, tutti frutti kakepynt eller andre smaker.

Tips: Du kan selvsagt erstatte mandlene med hasselnøtter, pecannøtter eller valnøtter for en mer voksen smak.

Lyst til å lage en annen iskrem er oppskriftene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Melk.no

5
5/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen