Farmors hønsefrikassé
Monika Gastrup

Farmors hønsefrikassé

Lag en deilig gryte med høne som varmer kropp og sjel.

Fremgangsmåte

  1. Legg høna i en passende kjele. Del løken i to og stikk nelliken i den ene halvdelen. Ha løk, laurbærblad og den grønne delen av purren over i kjelen.
  2. Tilsett vann til det dekker høna og dryss over litt salt. Kok opp, skum av og la høna putre i ca. 1 1 / 2 time eller til den er mør (det kan ta lang tid). Ta høna opp av kraften og plukk av kjøttet når den har blitt litt avkjølt, del kjøttet i passende biter. Sil kraften og kok den inn til 9 dl.
  3. Rens og skjær grønnsakene i jevne biter. Kok grønnsakene så vidt møre i kraften, ta dem opp av kraften med en hullsleiv og legg grønnsakene til side så lenge. Smelt smøret i en kasserolle og rør inn melet. Tilsett varm kraft og fløte under omrøring.
  4. Kok opp og la sausen småkoke i 5 minutter, smak til med salt, pepper og sitron. Legg grønnsaker og hønsekjøtt i sausen og la det bli gjennomvarmt. Dryss over hakket persille og server med kokte poteter eller ris.

    TIPS: Andre grønnsaker som blomkål og erter er også vanlig å bruke. Smak gjerne sausen til med karri.

    Her får du svært så praktiske kokketips

    Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

    Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

    Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

    Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Monika Gastrup

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her