Farmors hønsefrikassé
Monika Gastrup

Farmors hønsefrikassé

Lag en deilig gryte med høne som varmer kropp og sjel.

Fremgangsmåte

  1. Legg høna i en passende kjele. Del løken i to og stikk nelliken i den ene halvdelen. Ha løk, laurbærblad og den grønne delen av purren over i kjelen.
  2. Tilsett vann til det dekker høna og dryss over litt salt. Kok opp, skum av og la høna putre i ca. 1 1 / 2 time eller til den er mør (det kan ta lang tid). Ta høna opp av kraften og plukk av kjøttet når den har blitt litt avkjølt, del kjøttet i passende biter. Sil kraften og kok den inn til 9 dl.
  3. Rens og skjær grønnsakene i jevne biter. Kok grønnsakene så vidt møre i kraften, ta dem opp av kraften med en hullsleiv og legg grønnsakene til side så lenge. Smelt smøret i en kasserolle og rør inn melet. Tilsett varm kraft og fløte under omrøring.
  4. Kok opp og la sausen småkoke i 5 minutter, smak til med salt, pepper og sitron. Legg grønnsaker og hønsekjøtt i sausen og la det bli gjennomvarmt. Dryss over hakket persille og server med kokte poteter eller ris.

    TIPS: Andre grønnsaker som blomkål og erter er også vanlig å bruke. Smak gjerne sausen til med karri.

    Her får du svært så praktiske kokketips

    Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

    Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

    Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

    Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Monika Gastrup

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen
Dagens rett
Pannestekt piggvar med hvit asparges

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen

Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet
Ukens kake

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet

Når den i tillegg er fylt med en deilig og tykk sitronkrem, er kakelykken sikret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her