Fedons spanske kyllinggryte med grønne linser

Ingredienser
1 ss smør
4 kyllingbryst, kuttet i terninger (2 x 2 cm.)
1 liten løk, finhakket
1 grønn paprika, renset og kuttet i terninger
2 selleristilker, vasket og kuttet i små terninger
2 hvitløkfedd, renset og knust
1 ts malt spisskummen
1 knivsodd malt kajennepepper (etter smak)
1 boks hakkede tomater (400 g)
200 g grønne linser
1 ss kaldpresset olivenolje
1 ss Dr. Lindbergs linfrøolje
4 dl kyllingkraft (vann + terning)
salt og nykvernet pepper
2 ss hakket bladpersille

Fremgangsmåte

1. Smelt smøret i en kjele på middels varme. Ha i kyllingterningene og stek dem i ca. 4 minutter, vend på terningene av og legg de over på en tallerken. Reduser varmen noe og tilsett løk, paprika og selleri. La alt surre i ca. 4 minutter til, eller til grønnsakene begynner å bli møre. Ha i tomater og kraft og la det hele koke i 10--12 minutter. Tilsett hvitløk, spisskummen og kajennepepper. Smak til med salt og pepper hvis nødvendig. Ha kyllingen tilbake i sausen og la den bli gjennomvarm.
2. I mellomtiden kokes linsene i rikelig med vann til de er møre. Ha linsene over i en serveringsbolle og bland de med olivenoljen. Bland kyllinggryten sammen med de varme linsene og server. Dryss persillen over og server.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her