Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Foto: (NON DOS)

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.
29 Oktober 2025 - 11:00

Denne kvelden får du en sjelden mulighet til å delta på vinsmaking med 7 unike prosjektviner fra noen av Europas viktigste vinområder. Bak står Progetto NON DOS, ledet av Jørgen Ljøstad, vinimportør, tidligere produktsjef i Vinmonopolet og med lang erfaring med vinproduksjon flere stedet i Italia. NON DOS-prosjektet begynte i 2008 med en drøm: å skape en kompleks, men lettdrikkelig Nebbiolo – en vin de i utgangspunktet bare skulle drikke selv, helt uten inngrep som tilsetninger, filtrering eller klaring. De fikk stor oppmerksomhet i internasjonal (italiensk inkludert) presse da 2011-årgangen av Felice ble lansert i 2013.

Norskprodusert vin til topps i Italia

Jørgen Ljøstad viser frem 7 fantastiske viner den 05. november. Foto: Privat

Det er Jørgen selv som kommer til å guide deg gjennom kvelden og fortelle deg om vinene du får servert i glasset. Jørgen har bakgrunn fra vinproduksjon i Piemonte og flere år som produktsjef i Vinmonopolet, før han var med på å etablere vinimportselskapet NON DOS. Selskapet bygger på en tydelig filosofi og et solid faglig fundament, med fokus på tradisjonell kvalitetsvin, slik den ble laget før det moderne inntoget av kjemikalier og tekniske snarveier. For Ljøstad handler det ikke bare om import, men også om å utvikle og produsere. Jørgen har fordypet seg i tradisjonelle teknikker og arbeider tett med vinmakere som holder fast ved håndverk og jordsmonn fremfor kjemikalier og tekniske snarveier. Resultatet er særpregede viner som bærer med seg både historie og stedets identitet. Du får blant annet smake Progetto NON DOS Sisto, Progetto NON DOS Barolo La Morra og Progetto Non Dos Vino Rosso, som vår vinanmelder Aase Jacobsen tidligere i år kåret til ukens vin: Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

NON DOS.png [51.56 KB]
Endringer kan forekomme

Bli med på en kveld hvor du får servert både kunnskap og viner utenom det vanlige!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her