Sjeldent møte med norsk vinmaker
Foto: (NON DOS)
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.
29 Oktober 2025 - 11:00

Denne kvelden får du en sjelden mulighet til å delta på vinsmaking med 7 unike prosjektviner fra noen av Europas viktigste vinområder. Bak står Progetto NON DOS, ledet av Jørgen Ljøstad, vinimportør, tidligere produktsjef i Vinmonopolet og med lang erfaring med vinproduksjon flere stedet i Italia. NON DOS-prosjektet begynte i 2008 med en drøm: å skape en kompleks, men lettdrikkelig Nebbiolo – en vin de i utgangspunktet bare skulle drikke selv, helt uten inngrep som tilsetninger, filtrering eller klaring. De fikk stor oppmerksomhet i internasjonal (italiensk inkludert) presse da 2011-årgangen av Felice ble lansert i 2013.

Norskprodusert vin til topps i Italia

Jørgen Ljøstad viser frem 7 fantastiske viner den 05. november. Foto: Privat

Det er Jørgen selv som kommer til å guide deg gjennom kvelden og fortelle deg om vinene du får servert i glasset. Jørgen har bakgrunn fra vinproduksjon i Piemonte og flere år som produktsjef i Vinmonopolet, før han var med på å etablere vinimportselskapet NON DOS. Selskapet bygger på en tydelig filosofi og et solid faglig fundament, med fokus på tradisjonell kvalitetsvin, slik den ble laget før det moderne inntoget av kjemikalier og tekniske snarveier. For Ljøstad handler det ikke bare om import, men også om å utvikle og produsere. Jørgen har fordypet seg i tradisjonelle teknikker og arbeider tett med vinmakere som holder fast ved håndverk og jordsmonn fremfor kjemikalier og tekniske snarveier. Resultatet er særpregede viner som bærer med seg både historie og stedets identitet. Du får blant annet smake Progetto NON DOS Sisto, Progetto NON DOS Barolo La Morra og Progetto Non Dos Vino Rosso, som vår vinanmelder Aase Jacobsen tidligere i år kåret til ukens vin: Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

NON DOS.png [51.56 KB]
Endringer kan forekomme

Bli med på en kveld hvor du får servert både kunnskap og viner utenom det vanlige!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her