Fersk torsk med gammeldags persillesmør

Ingredienser
4 kg torsk, hel
2 ss salt
1 bunt persille
2 dl fiskekraft
1 ss smør
1 ss hvetemel
100 g smør

Fremgangsmåte

Rundrens fisken og skjær den i ca. 2 cm tykke skiver. Legg dem i kaldt vann, helst rennende, i 1-2 timer før servering. Leveren legges i kaldt vann i 20-30 min. for å trekke ut eventuelt blod.

Persillesmør:
Kok opp fiskekraft og persille. Elt sammen 1 ss smør og 1 ss hvetemel og visp det i kraften. Gi den et godt oppkok. Rør inn resten av smøret i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da vil den skille seg. Hold persillesmøret varmt mens fisken koker.

Kok opp vann med salt og legg i så mange fiskeskiver som går med til første servering.
Kok opp, skru ned varmen og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, 6-8 min.
Anrett risken på varmt fat og ha varme tallerkener. Gode poteter, gjerne mandelpoteter og persillesmør hører med dessuten et godt glass rødvin ifølge norsk tradisjon.
Kok fisk til anne gangs servering mens første omgang spises. Husk det er gjesten som skal vente på torsken og ikke torsken på gjesten!

Sendt inn av Linda Baade

Forsiden akkurat nå
Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her