Beregn omtrent 2,5 timer på å lage dette.
Varm oljen i en gryte og stek baconet gyllent. Ta det ut og sett til side. Brun løken, og la hvitløken surre med i et lite minutt. Sett til side. Ha i kjøttet i to omganger, og brun bitene på alle sider. Strø melet over kjøttet, og stek under omrøring ved middels til høy varme i ca. ett minutt. Tilsett kraft, vin, løk, urter og laurbærblader.
La småputre forsiktig ved lav varme i ca. 1 1/2 time.
Tilsett bacon, gulrøtter og sopp, og la putre videre i ca. 40 minutter. Smak til med salt og pepper.
Fisk ut urtene og laurbærbladene.
Server gryten med potetmos eller kokte poteter, eller bare godt brød og smør.
Og selvsagt smaker det godt med en rødvin fra Bourgogne i glasset, for eksempel en Dom Dupasquier Bourgogne Pinot Noir 2013.