Frankofil kjøttgryte

Frankofil kjøttgryte

Fremgangsmåte

Beregn omtrent 2,5 timer på å lage dette.

Varm oljen i en gryte og stek baconet gyllent. Ta det ut og sett til side. Brun løken, og la hvitløken surre med i et lite minutt. Sett til side. Ha i kjøttet i to omganger, og brun bitene på alle sider. Strø melet over kjøttet, og stek under omrøring ved middels til høy varme i ca. ett minutt. Tilsett kraft, vin, løk, urter og laurbærblader.

La småputre forsiktig ved lav varme i ca. 1 1/2 time.

Tilsett bacon, gulrøtter og sopp, og la putre videre i ca. 40 minutter. Smak til med salt og pepper.

Fisk ut urtene og laurbærbladene.

Server gryten med potetmos eller kokte poteter, eller bare godt brød og smør.

Og selvsagt smaker det godt med en rødvin fra Bourgogne i glasset, for eksempel en Dom Dupasquier Bourgogne Pinot Noir 2013.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her