Fransk aprikosterte - Mme Cotat's Gateau des Abricots
Foto: Nanna Kirkegård Olesen

Fransk aprikosterte - Mme Cotat's Gateau des Abricots

Det som gjør denne franske terten så smakfull er karamelliseringen. Du kan følge samme oppskrift for de fleste frukttyper, også de du måtte ha i fryseren som rabarbra.

Fremgangsmåte

Varm opp stekeovnen til 230 grader. Bland sammen alle ingrediensene til kaken, unntatt frukten, i en liten/mellomstor bolle, slik at deigen blir nesten litt flytende.
 
Gni smør inn i en 23 cm kakeform (quicheform fungerer bra) , eller porsjonsformer, og fordel kakedeigen slik at den dekker bunnen av formen(e). Spre frukten som er delt i to eller i fire båter, jevnt over kakedeigen.
 
Sett i stekeovnen og stek den i 30 minutter, inntil kaken er gyllen.
 
I mellomtiden forberedes karamellsausen. Smelt sukker og smør sammen i en liten kasserolle. Ta av varmen, la den kjøle av litt, og så pisk inn egget. Vær forsiktig slik at du ikke får eggerøre!
 
Når du tar kaken ut av stekeovnen, helles sausen over den. Sett den under en varm grill (ca. 450 grader) til sausen er karamelllisert. Dette går veldig fort (1-2 minutter). Ikke forlat stekeovnen, er du 2 sekunder for sent får du en brent kake! Kaken kan serveres varm eller kald, den kan godt lages opptil en dag i forveien.
 
Tips: Kaken kan serveres med vaniljeiskrem eller pisket krem.
 
Server med en kraftig Orange Muskat (Brown Brothers er anbefalt) eller annen vin med litt syre og mye sødme.
 
 
 

Sendt inn av Erling Mork

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Pinot noir-kraftpakker fra Rheingaus bratte(ste) vinmarker
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-kraftpakker fra Rheingaus bratte(ste) vinmarker

Assmanshausen i Rheingau er mest kjent for sine røde viner, av spätburgunder eller pinot noir. Forklaringen ligger i vinmarkene – men også hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal kjøpe bordeaux: Dette er det aller beste kjøpet fra 2019-årgangen
+
Tester
111 nyheter testet spesialpol vin fra Bordeaux desember 2022

Det er nå du skal kjøpe bordeaux: Dette er det aller beste kjøpet fra 2019-årgangen

En primeur-salget av 2019-årgangen i Bordeaux ble hemmet av pandemien. Det kan du som har et romslig vinbudsjett høste fett av nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til rakfisk
Tester
Drikke til rakfisk

Dette drikker du til rakfisk

Om du foretrekker rakfisken mild eller svært moden, finnes det alltid passende drikkefølger. Her får du tipsene du trenger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lasagne kan fint lages uten pasta - og denne er også uten kjøtt
Dagens rett
Grønnsakslasagne uten pasta

Lasagne kan fint lages uten pasta - og denne er også uten kjøtt

I dag serveres lasagne uten de tradisjonelle lasagneplatene. En ren vegetarrett med andre ord. Med den gode smaken i behold.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vi får ikke nok av vinene fra denne produsenten
+
Ukens vin

Vi får ikke nok av vinene fra denne produsenten

Barbera fra denne produsenten er den tredje mest solgte, og nå er enda en kommet inn i basishylla.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her