Frisk sitrusis med kardemomme
Foto: Dansukker

Frisk sitrusis med kardemomme

En frisk og deilig is der sitrus og kardemomme spiller hoved rollen. Du skal pynte med appelsin og sjokoladesaus.

Fremgangsmåte

Trykk i stykker kardemommekapslene, og ta bort skallet. Riv skallet på sitrusfruktene, og press ut saften. Ha saften, skallet og kardemommen i en kasserolle, og kok inn til halvparten. Avkjøl.

Visp eggeplommer og sukkeret lett og luftig. Kok opp fløten og sirupen. Hell den varme fløten i små skvetter ned i eggedosisen uten kraftig visping.

Sil deretter inn den avkjølte saften. Kjør blandingen i en ismaskin, eller hell den i en form og sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør om én gang i halvtimen.

Appelsinpynt:
Skjær skallet av appelsinen, og strimle det fint. Kok det mykt i sirupen.

Sjokoladesaus:
Bland sjokolademelis, vaniljesukker og fløte i en kasserolle, og kok opp.

Legg is med skje i glass eller på asjetter, og pynt med appelsinskall og litt sjokoladesaus.

Lyst til å lage en annen iskrem er oppskriftene her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her