Fritert scampi:

Ingredienser
8 scampi uten skall
1 egg
2 ss vann
3 ss hvetemel
2 ss frisk hakket persille og koriander
6 ss brødkrumme/griljermel
salt og pepper
grillspyd i tre
olje til fritering (solsikke-, mais- eller soyaolje)

Fremgangsmåte

Sett to og to scampi på hvert grillspyd.
Dryss over salt og pepper.
Bland sammen brødkrumme og hakkede urter.
Pisk sammen egg og vann.
Vend scampien først i hvetemel, så i egg, og til slutt i brødkrumme.
Legg scampispydene på et brett med tre lag tørkepapir.
Varm opp oljen til ca 180 grader, bruk jerngryte som er bred nok til at spydene går nedi.
Den bør også ha høye kanter slik at oljen ikke koker over.
Friter ett spyd først for å se hvordan oljen oppfører seg.
Friter to til fire spyd av gangen, etter som hvor stor gryte du har, og hvor høye kantene er.
La spydene steke i ca 2-3 minutter til de er gyllenbrune på utsiden.
Legg dem på tørkepapiret så overflødig fett får renne av.

Sendt inn av Rita Simensen

Forsiden akkurat nå
Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage
Dagens rett

Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage

Carpaccio er svært enkelt å tilberede. Men du må passe på at tilbehøret, så som extra virgin olivenolje og parmesanost, er av ypperste kvalitet. Da er du garantert en smakfull opplevelse der storfekjøttets naturlige egenskaper kommer til sin rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Uvanlige kombinasjoner kan bli svært så vellykket, bare prøv denne
Ukens drink

Uvanlige kombinasjoner kan bli svært så vellykket, bare prøv denne

Ukens drink kombinerer vodka med anisbrennevinet Pernod. Med ananas og urter blir det mye smak i hver slurk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her