Grillet kamskjell på jordskokkpuré
Apéritif

Grillet kamskjell på jordskokkpuré

Legg ferske kamskjell på grillen og server med den deilige puréen vi anbefaler.

Fremgangsmåte

Start med pureen. Skrell jordskokkene, skjær dem i terninger/skiver og kok dem møre i usaltet vann tilsatt sitronsaft.

Sil kokevannet fra, tilsett smør og matfløte og kok opp. Ha jordskokkblandingen i en blender og kjør til glatt mos. Du kan godt presse den gjennom en sil for ekstra glatt tekstur. Smak til med salt og pepper. Hold den varm.

Pensle kamskjellene med olje. Dryss lett med salt og pepper.

Grill dem på høy varme i 30-45 sekunder på hver side avhengig av størrelse. De skal ha en rå kjerne.

Spre jordskokkpureen på tallerkener og server kamskjellene oppå. Dryss over finhakket persille. 

Lekre kamskjell-oppskrifter finner du her

Tips:
Jordskokker er en fin erstatning for poteter som tilbehør. Den svakt søtlige smaken harmonerer godt med kamskjellene, som også er lett søtlige.
 
Kamskjell kan du godt steke også, kutt noen ruter i den største av de flate sidene på kamskjellene. Ha litt solsikkeolje i pannen og varm opp til den begynner å ryke.
 
Ha i alle kamskjellene og la steke tilde har fått en fin stekeskorpe, ha i et par knuste hvitløksfedd, frisk timian og rikelig med usaltet smør i pannen. Snu kamskjellene og øs over smøret og krydderet.
 
Ta pannen vekk fra varmen og kamskjellene er perfekt stekt.
 

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her