Lardo-scampi - høy øy på gøy
Foto: Mikkel Moxness

Lardo-scampi - høy øy på gøy

Her får scampien seg en plass i høyden, og kan skue ned på en basilikumsjø. Over seg får den deilig appelsinsaus. Alt hviler på en toast.

Fremgangsmåte

Kok villris etter anvisning på pakken, denne skal senere blandes med fennikelkremen.
 
Lag fennikelkrem ved å rense og dele opp fennikel, koke den sammen med fennikelfrøene i fløten til fennikelen er mør. Mos deretter med stavmikser, og smak til med hvitløkspulver, salt og parmesan.
 
Rett før servering varmes kremen opp og risen tilsettes.
 
Appelsinsaus:
Press appelsiner, mål opp mengden. Smak og tilsett evt. sukker, det skal smake søtt og godt. Kok opp og jevn med maizena (mengde avhenger av mengde saft, se på pakken). Sett til avkjøling.
 
Basilikumsjø:
Kok opp fiskebuljong og crème fraiche, kok litt ned (til ca 6 dl), kjør i blender med basilikumen til fin, jevn blanding. Rett før servering varmes denne opp.
 
Toast:
Rist 4 store, tynne loffskiver. Del hver skive i fire slik at du får fire spisser til hver.

La scampiene få et raust magebelte av lardo, og grill dem hurtig på utegrill eller grillpanne.

Lag en mur av fennikkelrisen som en sirkel midt på tallerkenen. Midt i sirkelen legges/stikkes scampi og toastbiter.
 
Rundt det hele skjees basilikumskummet. Appelsinsausen stripes over scampi og toast. Til slutt pulveriseres litt kaffepulver og drysses forsiktig over, bare en anelse.
 

Sendt inn av Kristin Valle, AskerOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte
+
Ukens vin

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte

Fersk dolcetto er som skapt for sesongens meny, og denne er et supert kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet
+
Klubb
Desemberutgaven av Apéritif magasin 2022

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet

Nyåpnede Haidan i København, Bollingers pinot noir-champagner, Bolgheri, calvados, Posthallen Drinkhub og mye mer på desembermenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta et spansk avbrekk med herlig hvitløkssuppe
Dagens rett
Hvitløkssuppe - Sopa de ajo

Ta et spansk avbrekk med herlig hvitløkssuppe

Varm og smaksintens suppe er perfekt i mørketiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her