Fylt kylling i ovn med stekt potet og balsamicosaus

Ingredienser
4 kylling brystfilet
4 strimler bacon
4 store poteter
8 store sjampinjong eller aromasopp.

Fyll:
Blåskimmelost el. lignende
Finhakket soltørket tomat i olje
Finhakket fersk basilikum
Salt og pepper

Saus:
2 finhakkete hvitløksfedd
2 teskjeer soltørket tomatpure
Finhakket fersk basilikum
5 dl. hønsebuljong
3 spiseskjeer balsamico eddik
Inntil 1 dl. fløte (matfløte el. kremfløte)
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Legg fyllet inni kyllingfileten. Rull bacon rundt, fest med en tannpirker. Vask potetene og skjær dem i skiver, ca 0,5 cm.

Legg potetskivene i en langpanne, dryss over salt, pepper og olivenolje. Legg kyllingfiletene i den ene delen av langpannen. Stek dem sammen på 225c i 20 - 25 minutter - til potetene er møre.

Del soppene i 4 og stek dem godt brune.

Saus:
Fres hvitløk i olivenolje. Når den er mør, tilsett soltørket tomatpure og basilikumblader og rør om. Tilsett buljongen, og la dette småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett så balsamicoeddik, og la dette småkoke enda 5 minutter.

Tilsett til slutt fløte, og smak sausen til med salt og pepper.

Sendt inn av Per Sivertsen

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her