Gresskarkake med gulrot, tindved, sjokolade og Baileys
Magnus Johansson Bageri & Konditori

Gresskarkake med gulrot, tindved, sjokolade og Baileys

Den er kaken er kreert av den prisbelønte konditoren, Magnus Johansson fra Stockholm. Derfor består den av flere elementer og mange ingredienser. Men la deg ikke skremme.

Fremgangsmåte

Gresskar/tindved/gulrotbunn:
Smør en bakeform med en diameter på 24 cm med smør og dryss med mel.

Skrell gresskaret og fjern kjerner. Del gresskaret i terninger. Kok gresskaret mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet.

Riv gulroten. Ha gresskarbitene over i en blender og miks med tindvedpuré (eller pasjonsfrukt) og revet gulrot. Blend til en glatt puré.

Rør inn sukker, matolje og hvitvinseddik.Sikt hvetemel sammen med natron, salt og vaniljesukker. Vend forsiktig inn i røren slik at du unngår klumper.

Lettvisp egg og bland dem i røren helt til slutt. Ha røren i kakeformen og stek på 175 grader i ca 45 minutter. Stikk en trepinne i kaken for å se om kaken er ferdigstekt. 

Baileys og mørk sjokoladeganache:
Romtepererer smøret. Vei opp sjokoladen i en beholder. Kok opp kremfløte og glukose og hell over sjokoladen. La blandingen stå i 1-2 minutter.Etter dette blander du ordentlig slik at du får en fin og blank røre.

Nå tilsetter du Baileys og pisker godt med en visp eller stavmikser. Når røren når 32 grader pisker du inn det romtempererte smøret. Dekk med plast og la stå kjølig natten over. 

Dulce- og Baileyskrem:
La boksene (uåpnet) med kondensert melk stå i en kasserolle med masse vann i over fire timer. La boksene kjøles ned i romtemperatur natten over.

Ta innholdet av boksene over i en skål og bland inn Baileys til du har en kremet konsistens. Smak til med salt.

Montering av kaken:

Del kakebunnen i fire deler. Bruk en utstikkerform og stikk ut sirkler. Du trenger tre sirkler til hver kake.

Legg en skje med dulce-krem på midten av en kakesirkel. Fyll en sprøytepose med sjokoladeganache og sprøyt kremtopper rundt dulcekremen.Legg på en ny kakesirkel og gjenta prosessen.

Legg på et tredje kakelag og lag små og søte kremtopper med dulcekrem og ganache. Server kaken romtemperert.  

Tips: Du kan erstatte tindved med pasjonsfrukt som også gir intens syrlighet. 

Laktosefritt/glutenfritt/vegansk:
Alt i oppskriften kan gjøres laktosefritt/vegansk ved å bytte ut Baileys Original Irish Cream med Baileys Almande.

Du kan erstatte egg ved å anvende 1 ss knust linfrø og 3 ss vann (tilsvarer et egg) og la stå noen minutter til det dannes en geléaktig konsistens.

Istedet for kondensert melk kan du bruke kondensert kokosmelk og bytte ut hvetemel med et glutenfritt alternativ.

Kremfløte kan byttes ut med havrebasert fløte og mørk sjokolade finnes i melkefri varianter.

Som erstatning for smør kan du bruke soyabasert margarin.

Lyst på en annen kake så se her der du finner over 400 kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Magnus Johansson Bageri & Konditori

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Feir den norske epledagen med legendarisk dessertvin
+
Klubb
Ukens kombo - mat- og vinkombinasjoner

Feir den norske epledagen med legendarisk dessertvin

På øya Pantelleria mellom Sicilia og Afrika lager de komplekse dessertviner som passer perfekt til søte desserter med norske epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Verdens enkleste middag kan også bli den aller best
Dagens rett
Pølser stekt i panne med løk og potet

Verdens enkleste middag kan også bli den aller best

Dette er en enkel rett som du kan lage titt og ofte, enten du har dårlig tid, eller bare har lyst på noe raskt og godt. Og ikke minst om du har kokte poteter til overs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Mat & Vinklubb gir deg rabatt på vinutstyr og italiensk mat
+
Klubb

Apéritifs Mat & Vinklubb gir deg rabatt på vinutstyr og italiensk mat

Apéritif har inngått samarbeid med Vino Club og Vino Deli. De gir deg 10 prosent rabatt på vinutstyr og 20 prosent rabatt på alt i sin delikatessebutikk med godbiter fra Nord-Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir indrefileten både intens og fruktig
Dagens rett
Kirsebærgrillet indrefilet

Slik blir indrefileten både intens og fruktig

Mørere kjøtt enn indrefilet finnes selvsagt ikke. Men selv dette tandre kjøttet trenger litt drahjelp. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her