Gulrotkake

Ingredienser
Bunn:
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl olje
5 dl revne gulrøtter

Krem:
2 pk kremost naturell
100 g smør
200-250 g melis
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Forvarm stekovn 180 C

Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Blnad sammen hvetemel, natron, kanel, salt og vaniljesukker, og sikt det inn i eggedosisen. Bruk slikkepott og vend inn i melblandingen. Rør in olje. Til slutt tilsettes revne gulrøtter. Hell røren i en smurt og meldrysset kakeform, 24 cm. Stek kaken på nederste rille i ca. 1 time. Avkjøl

Bland sammen myk kremost, mykt smør, melis og vaniljesukker til en glatt og fin krem. Smør kremen utover kaken når den er helt avkjølt.

Sendt inn av Børre Wessel

Forsiden akkurat nå
Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette blir ikke hverdagsmiddagen
Dagens rett

Raskere enn dette blir ikke hverdagsmiddagen

Ovnsbakt laks og hjemmelaget tzatziki er både vårlig og friskt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på grillet makrell med eksotisk følge
Dagens rett
Grillet makrell med ertehummus

By på grillet makrell med eksotisk følge

Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her