Dagens rett

Grillet makrell med ertehummus

By på grillet makrell med eksotisk følge
Foto: (Aicha Bouhlou)

By på grillet makrell med eksotisk følge

Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.
24 Mai 2025 - 00:00

Makrell er vårfavoritt nummer en hos mange kokker, først og fremst fordi den smaker så godt, men også fordi den er rimelig. Det hverdagslige stempelet forhindrer ikke at den kan serveres som del av helgens festmiddag. Det viser denne oppskriften med stor tyngde.

Se våre andre oppskrifter med makrell 

Aichas makrell med ertehummus

Aichas makrell med ertehummus

Fremgangsmåte

  1. Varm grillen. Dryss salt og pepper over makrellfiletene, og pensle dem med olivenolje.
  2. Legg filetene på grillen med skinnsiden ned og grill i 5-6 minutter uten å snu fisken.
  3. Hummus:
    Kok erter møre i lettsaltet vann i ca. 2 minutter og hell av kokevannet.
  4. Sil av vannet til kikerter, men spar på litt av vannet. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv og press saften av sitron.
  5. Kjør erter, kikerter, hvitløk, sitronsaft, tahini, spisskummen og dill til en puré i en kjøkkenmaskin eller med en håndblender.
  6. Tilsett litt av vannet til kikertene for å få ønsket tykkelse og konsistens på hummusen. Smak til med salt.
  7. Topping:
    Grovhakk løk, soltørkede tomater og dill. 
  8. Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken til den er myk og har fått en gyllenbrun farge.
  9. Rør inn pinjekjerner og rosiner, og stek i 1 minutt til.
  10. Tilsett soltørkede tomater, dill, balsamicoeddik, honning og vann
  11. Server grillet makrell med erterhummus, og topping. Dryss gjerne over litt grovhakket chili og dill hvis du har.

Tips:
Hvis du ikke har grill, kan du steke makrellfiletene i en grillpanne.

Lyst på en annen oppskrift med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du prøvd å lage lasagne av poteter?
Dagens rett

Har du prøvd å lage lasagne av poteter?

La poteten overta for pasta denne gangen og server en smaksrik potetlasagne med drikke etter hva lommeboken tåler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her