H.C. Andersens smørbrød
Foto: Christina Birch

H.C. Andersens smørbrød

Fremgangsmåte

Legg baconskivene på brødet fra hjørne til hjørne.
 
Legg leverpostei på den ene halvparten av skiven og tomater på den andre. Oppå leverposteien legger du en skive sky (se under) med samme lengde som posteien.
 
Legg en stripe revet pepperrot på tomatene og pynt med persille.
 
Sky:
Bløt gelantinen i kaldt vann. Kok opp vann og buljong og tilsett gelantinen og sukkerkuløren.
 
Ta av varmen og tilsett portvin, smak til med salt og pepper.
 
Hell skyen i en avlang form og la den stå til den er stiv.
 
Tips: Baconet steker du best i ovnen - legg skivene utover en rist og stek til de er lyst gyldne ved 200 grader. Pass på de da de svir seg lett.
 

Sendt inn av Ida Davidsen/ Visit Denmark

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.70 l Pris: 314.90 kr Basisutvalg (Distriktsortiment)
    89 POENG
  • Norge
    Norge
    Volum: 0.33 l Pris: 37.90 kr Bestillingsutvalg
    87 POENG
  • Danmark
    Danmark
    Volum: 0.70 l Pris: 419.90 kr Basisutvalget
    82 POENG
Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her