HEFTIG SJOKOLADEKAKE

Ingredienser
•220 g mørk kokesjokolade
•220 g meierismør
•220 g sukker
•6 egg
•smør og sukker til formen
•friske bær, frukt, is, bærsaus eller høvlet sjokolade til servering

Fremgangsmåte

Slik gjør du
Kle en springform, 22 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smeltet smør og dryss med sukker.
Skill eggene.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle sammen med smør og sukker. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Trekk kjelen til side og la det stå til alt er smeltet sammen. Visp inn eggeplommene, sett kjelen tilbake over varmen og visp sjokoladekremen til den tykner. Ta sjokoladekremen vekk fra vannbadet, rør den glatt og elastisk, og la kremen avkjøle seg noe.
Pisk eggehvitene til du kan lage myke topper, ikke for lite og ikke for mye. Vend de piskede eggehvitene inn i sjokoladekremen. Hell 2/3 av sjokoladerøren i springformen og stek kaken ved 170 °C i 35 - 40 minutter midt i ovnen. Oppbevar resten av røren i romtemperatur.
La kaken bli helt avkjølt. Den vil da synke litt sammen på midten. Hell resten av røren over fordypningen og sett kaken i kjøleskapet frem til servering, minst 3 timer. Pynt etter ønske og server.

Sendt inn av Mariann Moltu

Forsiden akkurat nå
Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen
Dagens rett
Tataki av hval med spicy ponzusaus

Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen

Siden tataki innebærer veldig kort kontakt med varme, er det en utmerket måte å tilberede det møre hvalkjøttet på, i panne eller på grill.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter
Dagens rett

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter

Lager du din egen urteolje i tillegg, kan du klappe deg på skulderen, for de har du gjort en solid innsats for smaken. Og kanskje reddet godt modne tomater fra søpla?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi grillburgeren et litt annet selskap i burgerbrødet som du baker selv
Dagens rett

Gi grillburgeren et litt annet selskap i burgerbrødet som du baker selv

Grillburgeren er manges favoritt på grillfesten. Med denne oppskriften får den et litt uvant følge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom
Ukens drink

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom

Noen ting går aldri av mote - Collins er kanskje en av de mest forfriskende klassikerne som finnes. Og denne er den aller mest forfriskende du kan lage.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her