Hellstrøm - Shish Kebab Aydin

Ingredienser
800 g lammekjøtt i biter. Gjerne fra låret.
Salt

”Bulduk kryddermix”:
2 ts cummin
2 ts ras el hanout
1 ts kanel
1 ts kardemomme
½ ts revet muskat
Nykvernet sort pepper
1 fedd hvitløk
2 ss hakket persille
5 dl olivenolje

Basmatiris:
4 dl basmatiris
8 dl vann
2 ss olje
1 ts salt
½ neve hver av grovhakkede valnøtter, pistasjer, hasselnøtter, tørkede aprikoser og fikner.
2ss hakket persille

Yoghurt saus:
2 dl yoghurt
½ ts sitron zest
½ ts appelsin zest
½ ts cummin
½ fedd finhakket hvitløk
1 ts hakket mynte
Salt
Pepper
2 ss sitron og appelsinsaft
Olivenolje

Fremgangsmåte

Legg kjøttet i marinaden (kryddermiks) og la det ligge i 1 døgn på kjøl.

Vask og skyll risen flere ganger i kaldt vann.
Varm oljen og tilsett ris. Hell på vann og rør godt om og la det koke under lokk til det bare så vidt er litt væske igjen.



Ta gryten vekk fra platen og la dampen gjøre resten av jobben.
Ikke rør i risen underveis, da knuser du kornene. Setter det seg i bunnen la det bare være.



Tilsett tørkede frukter og nøtter, samt persille.

Bland alle ingrediensene og juster smak og konsistens med salt, pepper, sitrus jus og olivenolje.



Tre det marinerte kjøttet på spyd og grill på kraftig varme slik at det får god farge og smak. Dryss med salt.

Server med basmati ris og yoghurtsaus.

Sendt inn av Karen Torvund

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på denne overraskelsen i kveld
Dagens rett
Kylling med parmaskinke og risotto

By på denne overraskelsen i kveld

Helgen blir minnerik med en skikkelig italienskinspirert festrett med både parmaskinke og en nydelig risotto. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her