Hvit sjokoladepannacotta med muscovadomarinerte jordbær
Foto: Dansukker.no

Hvit sjokoladepannacotta med muscovadomarinerte jordbær

Pannacotta er manges favoritt-dessert, med hvit sjokolade blant ingrediensene og marinerte jordbær på toppen smaker den himmelsk.

Fremgangsmåte

  1. Pannacotta: Finhakk den hvite sjokoladen, og legg den i en bolle.
  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  3. Bland gelésukker, fløte og vaniljesukker i en gryte, og la koke i et 1/2 minutt.
  4. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet ordentlig.
  5. Rør gelatinplatene inn i den varme fløten.
  6. Hell den varme røren over sjokoladen, og rør til en jevn røre.
  7. Hell over i glass, og sett i kjøleskapet i 1 time for å stivne.
  8. Marinerte jordbær: Skyll jordbærene, og skjær dem i biter.
  9. Legg dem i en bolle, og tilsett sukker og limesaft.
  10. La stå i ca. 30 minutter, slik at de trekker til seg mye smak.
  11. Ved servering legges de marinerte jordbærene på pannacottaen.

Flere deilige retter med Pannacotta du kan nyte

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her