Hvite kakemenn og kakedamer
Foto: TINE

Hvite kakemenn og kakedamer

Gøttekælla, julemanna, spekulasi, kakemenner. Kjært barn har mange navn. Denne oppskriften på hvite kakemenn og- damer gir deilige julekaker.

Fremgangsmåte

Tips: Kakemennene og kakedamene blir enda bedre om deigen står kaldt en stund før du baker dem ut, gjerne over natten.

  1. Bland hornsaltet med halvparten av melet.
  2. Rør sammen avkjølt smør, sukker, melk og den halvparten av hvetemelet som er tilsatt hornsalt.
  3. Tilsett mer mel til deigen har passe konsistens. Dekk deigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.
  4. Sett ovnen på 175 grader.
  5. Kjevle deigen til en leiv, ca ½ cm tykk. Trykk ut figurer og stek figurene ved 175 grader i ca. 7 minutter, de skal ikke bli gylne.
  6. La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge eller glasur.

Flere oppskrifter på pepperkaker 

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her