Ingefærkake med ostekrem
Foto: Eva Brænd

Ingefærkake med ostekrem

Denne enkel saftig og god krydderkaken med fyldig ostekrem er rask å lage med en steketid på bare 25 minutter.

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.

Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.

Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring.

Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.

Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.

Ha kremost, melis og sitronsaft i en bolle og visp det sammen til en luftig krem. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.

Her finner du mange herlige oppskrifter på kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 22 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen