Innbakt svinefilet med urtekrem
Foto: Valente Romero Sanchez

Innbakt svinefilet med urtekrem

En vri på Wellington nå med svinefilet skaper feststemning på matbordet.

Fremgangsmåte

  1. Svinefilet:
  2. Varm stekeovnen til 200°C. Legg butterdeigsplatene utover på benken og la de tine i ca. 10 minutter.
  3. Del svinefileten i 4 like store biter. Dryss over salt og pepper. Brun dem raskt i en panne og legg til side.
  4. Kok ut pannen med litt hvitvin og soyasaus for en stekesjy.
  5. Kjevle butterdeigen til 4 leiver som er store nok til å pakke kjøttet inn i, men skjær av litt for pynt. Legg et kjøttstykke på hver leiv.
  6. Bland kremost, creme fraiche, hvitløk og urter og fordel kremen på kjøttet. Visp egget og pensle deigkanten, pakk så kjøttet inn.
  7. Legg pakkene over på et stekebrett dekket med bakepapir.
  8. Legg på evt pynt skåret ut av deigen.
  9. Pensle overflaten med egg og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
  10. Smørstekte grønnsaker:
  11. Smelt smør i en stor panne og ha grønnsakene over. La de surre under omrøring til de blir myke. Smak til med salt, pepper og soyasaus.
  12. Servér svinefileten med stekesjy, de smørstekte grønnsakene og ovnsstekte potetbåter.

Lag noen av disse lekre rettene med svinefilet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her