Jule-Cookies
Mathias (6) og Jørgen (4), 3517 Hønefoss

Jule-Cookies

Fremgangsmåte

Ungene elsker å være med å bake disse kakene. Vi starter med å sortere non-stopen. Røde og grønne (julefargene) sorteres ut. De skal nemlig brukes til pynt. Barna sorterer og smaker mens mor mikser deigen. Stor stas.

Sukker og margarin røres "hvitt". Ha i de andre ingrediensene.

Sjokoladen hakkes i biter og has i deigen. Non-Stopene som ikke har julefarger hakkes også i biter og has i deigen.

På bakepapir settes med skje små "knorter" med deig. (Litt større enn en t-skje er passe). Ungene trykker så en rød eller en grønn non-stop på hver kake - slik at de ser skikkelig julete ut!!

Kakene eser utover under steking - og blir seende ut som Maryland-Cookies vi kjenner fra butikken.

Kakene stekes på 200 grader i ca 10 minutter.

De er NYDELIGE og kan bakes i god tid før jul. Dessuten holder de seg i kakeboksen i evigheter. Ungene elsker å være med på bakingen og cookisene er helt klart barnas favoritt i julen her hos oss.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Mathias (6) og Jørgen (4), 3517 Hønefoss

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer
Ukens kake
Vannbakkels med råkrem og bær

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer

Denne lettvinte og sommerlige retten passer like godt på kakebordet som til dessert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat
+
Godbiter i pollisten

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat

Det er fordi rosevinen er omtrent som en hvitvin, og hvitvinene er sublime uttrykk av drue og jordsmonn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til
Dagens rett
Grillede grove pølser med hjemmelaget potetmos

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til

Pølser blir nesten ikke bedre når de serveres med hjemmelaget potemos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta
Dagens rett
Blåskjell med bayer

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta

Mørkt øl som bayer er en veldig god ingrediens til blåskjell - og selvsagt godt å drikke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Forsiden akkurat nå - 6

40 nyheter i taxfreehyllene testet - nå også topp sider
+
Tester
Nyheter taxfree sommeren 2022

40 nyheter i taxfreehyllene testet - nå også topp sider

Skal du ut å reise med fly til utlandet i sommer, er det verd å merke seg disse vinene og siderne i taxfreebutikken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her