Kaldrøykt makrell
Foto: vetasster

Kaldrøykt makrell

Her serverer vi deg en deilig rett med makrell med nypotetsalat og en epledressing som setter fart på smaksløkene.

Fremgangsmåte

Fileter fiskene men behold skinnet på. Skjær tynne skiver fra innsiden uten at du får med skinnet (slik du skjærer røykt laks). Anrett på et fat. Dette kan du gjøre kvelden i forveien. Dekk med plast og sett i kjøleskapet. Like før servering drypper du over epledressingen. Pynt med litt sitronmelisse.

Epledressingen:
Pisk alt godt sammen.

Nypotetsalat:
Kok potetene med skallet på til de er møre men ikke mer enn så vidt. Avkjøl og del i to. Skjær stangsellerien i bittersmå terninger og bland med de øvrige ingrediensene til dressingen. Hell over potetene. Dette kan du gjøre kvelden i forveien.

Tips:
Du kan også gjøre som på bildet og legge makrellen oppi salaten.
 
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.75 l Pris: 109.90 kr Basisutvalget
    90 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget
    88 POENG
  • Sveits
    Sveits
    Volum: 0.75 l Pris: 129.70 kr Uten utvalg
    87 POENG
  • Norge
    Norge
    Volum: 0.33 l Pris: 39.50 kr Basisutvalg, kategori 5
    86 POENG
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her