Kanariske poteter med mojosaus

Ingredienser
Nypoteter el små mandelpoteter
havsalt
litt vann
kjøkkenhåndkle

Mojo:
1 pose majones
1-2 finhakkede hvitløkbåter
saft av 1/2 sitron
3 ss lettrømme
finhakket rød el gul paprika
litt paprikapulver

Fant også en litt annen variant på mojosaus. Litt sterkere.
2-3 røde paprikaer i biter
3-4 hvitløkfedd, hakket
2 1/3 dl olivenolje
1 ts spisskummen el karve
1/2 - 3/4 dl sitronsaft
2-3 ss tomatpure
litt kajennepepper el hakket frisk chili
Fres hvitløk og parika i litt olje smn med spisskummen.
Legg alt i foodprocessor og kjør det til en pure. Spe med olje og sitronsaft mens maskinen går. Smak til med tomatpure og kajennepepper el chili. Blir den for tykk spe med litt vann.

Fremgangsmåte

Vask og skrubb potetene veldig godt.
Legg alle i en kjele, men ikke helt opp til kanten.
Hell et par cm vann i bunnen av kjelen.
Strø rikelig med havsalt over potetene.
På toppen legges et kjøkkenhåndkle og lokket settes på.
Sett gjerne noe tungt oppå slik at ikke dampen siver ut.
Kok opp og skru litt ned underveis, men ikke ta av lokket. Det tar ca 1 time før de er ferdige.
Hell av resterende vann og sett kjelen tilbake på platen uten håndkle og lokk, for å "tørke" potetene.

Server med mojo.

Mojosaus:
Rør majonesen godt med hvitløk, sitronsaft og lettrømme.
Tilsett finhakket paprika og litt paprikapulver.
La sausen stå litt før den serveres.

Tips: lag uten paprika og vips du har en aioli som også smaker godt til potetene.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her