Kanariske poteter med mojosaus

Ingredienser
Nypoteter el små mandelpoteter
havsalt
litt vann
kjøkkenhåndkle

Mojo:
1 pose majones
1-2 finhakkede hvitløkbåter
saft av 1/2 sitron
3 ss lettrømme
finhakket rød el gul paprika
litt paprikapulver

Fant også en litt annen variant på mojosaus. Litt sterkere.
2-3 røde paprikaer i biter
3-4 hvitløkfedd, hakket
2 1/3 dl olivenolje
1 ts spisskummen el karve
1/2 - 3/4 dl sitronsaft
2-3 ss tomatpure
litt kajennepepper el hakket frisk chili
Fres hvitløk og parika i litt olje smn med spisskummen.
Legg alt i foodprocessor og kjør det til en pure. Spe med olje og sitronsaft mens maskinen går. Smak til med tomatpure og kajennepepper el chili. Blir den for tykk spe med litt vann.

Fremgangsmåte

Vask og skrubb potetene veldig godt.
Legg alle i en kjele, men ikke helt opp til kanten.
Hell et par cm vann i bunnen av kjelen.
Strø rikelig med havsalt over potetene.
På toppen legges et kjøkkenhåndkle og lokket settes på.
Sett gjerne noe tungt oppå slik at ikke dampen siver ut.
Kok opp og skru litt ned underveis, men ikke ta av lokket. Det tar ca 1 time før de er ferdige.
Hell av resterende vann og sett kjelen tilbake på platen uten håndkle og lokk, for å "tørke" potetene.

Server med mojo.

Mojosaus:
Rør majonesen godt med hvitløk, sitronsaft og lettrømme.
Tilsett finhakket paprika og litt paprikapulver.
La sausen stå litt før den serveres.

Tips: lag uten paprika og vips du har en aioli som også smaker godt til potetene.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her