Kirsebærpai
Foto: iStockphoto

Kirsebærpai

Denne lune paien kommer du ikke til å angre på at du baker. Den smaker friskt av bær og andre godsaker. Prøv med vaniljeis til.

Fremgangsmåte

Paideig:
Kna alt sammen. Ha til slutt i egget.

La deigen hvile i kjøleskap i en time.

Kjevle ut deigen på bakepapir og legg den i formen.

Deigen som blir til overs skal brukes som lokk.

Kirsebærfyll:
Ha 1/3 av kirsebærene i en liten kasserolle og tilsett vann. Varm forsiktig opp under omrøring til det begynner å boble. Bland maisenna med 2 ss kaldt vann til det er klumpfritt og rør det inn i de varme kirsebærene.
 

Sett gryten tilbake på varmen og la det putre forsiktig under omrøring til sausen blir svært tykk og glatt.

Hell så resten (2/3) av kirsebærene over i kjelen og vend dem forsiktig inn. Det vil se veldig klissete ut, men det er helt riktig. Mens kirsebærene koker, vil de slippe ut enda mer av saften sin i sausen.

Kirsebærfyll er et «vått» fyll.

For å gi en ekstra god smak på paien tilsettes marsipan. Kjevle 100 gram marsipan så tynt du klarer og legg dette i paibunnen som har stått til avkjøling.

Ha på fyllet og kjevle resten av paideigen til et lokk.

Lag hull i lokket slik at varmen har mulighet til å komme ut under steking. Gjør du ikke dette, sprekker lokket. Lag hullene som stilker og form litt deig som kirsebær og blader.

Pensle lokket med eggehvite.

Stek paien ved 180 grader i 40-50 minutter.

Tips:
Kjevle ut paideig og alle andre tertedeiger på et bakepapir. Snur du papiret kan du legge bunnen rett ned i formen uten å ødelegge deigen.
 
Tips2:
Denne paien passer også veldig godt sammen med vaniljeis.
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her