Kjell Bjørn's fiskekaker

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte; meget viktig å være helt nøye. Begynn å male fisken med løken, og ta potetene til slutt så kverna renses. Begynn å spe...... sakte. Det skal ta minst 15 min før all væsken er ispedd, og det skal være god fart på miksmasteren.
Unngå varmgang i deigen. Stopp heller maskinen innimellom speingen.

La melken sildre i mens maskinen går, ca 1 dl ad gangen. Krydre. Det er viktig å få i saltet tidlig pga væskebinding i deigen!

La maskinen gå noen minutter, så litt melk igjen. Dryss i buljong og muskat, så litt melk igjen. La deigen blandes godt i noen minutter før neste speing. Viktig for godt resultat! Dryss så i pepper og potetmel (hvis du ikke har blandet potetmelet i melka). Potetmelet drysses da i samtidig som melka spes i.

La deigen gå 2-3 minutter igjen, litt melk, la deigen gå 1 min, ha kraften eller gelantinet i like sakte som melka spes i.

La deigen blande seg skikkelig før du har i eggene, ett ad gangen. Bruk litt mindre fart så de ikke "skvetter" ut igjen, ha så melka. Bland alt godt, og lag ei prøvekake i god varm stekepanne med olje eller fett.

Til 2,5 kg torskefilét går det 1,5 l væske
Til 2,5 kg hyse går det 1,8 l væske

Sendt inn av Elizabeth Marie Knudsen EPost : elbeth@online.no

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen