Kjøttboller i illsint karrysaus
Foto: Istock

Kjøttboller i illsint karrysaus

Disse kjøttbollene er virkelig sinte og dess mer krydder du legger til kan de ble veldig hissige.

Fremgangsmåte

Spe kjøttdeigen slik:
Bruk matmølle med kniven isatt og mal/rør kjøttet sammen med saltet til det blir seigt og samler seg rundt kniven. Tilsett krydderiene, finhakket persille og presset hvitløk, rør litt igjen og tilsett så potetmelet. Rør om og spe med væsken i flere omganger (rør seigt imellom speeingene)til en ikke for fast farse.
 
Kok kjøttbollene slik:
Kok opp vann og buljong, form store boller og la dem trekke i buljongen til de er akkurat gjennomkokt. (Tips: bruk en iskremskrape av den runde typen til å forme bollene med)
 
Lag sausen slik:
Rist sammen en meljevning av vann og mel.
Sil kraften som bollene har trukket i. Smelt smøret i en tykkbunnet gryte, fres opp karripastaen før du heller på meljevningnen. Rør kraftig mens sausen koker opp. La den småkoke i minst 10 minutter, tilsett evt. mer karripasta (husk at karri skal "brennes av" først), ha i bollene og la dem bli gjnnomvarme.
 
Serveres med Jasminris, (som også godt kan kokes i en persille/hvitløkbuljong) og f.eks. smørdampede babygulrøtter eller andre grønnsaker etter smak.

Sendt inn av Tove Finne Røed

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her