Klippfisk mille-feuille. Hjerteskjell ravioli nero, grillet vannmelon Champagnegelé Artiskokk-kremsaus

Ingredienser

Klippfisk millefeuille:
600 g ferdig utvannet klippfisk
200 g blansjert spinat
100 g soltørket tomat
1 plate butterdeig
1 egg

Hjerteskjell ravioli nero:
1 kg hjerteskjell
hvitvin
hvitløk
gressløk
sjalottløk
salt og pepper
saft av lime

400 g hvetemel
2 egg
2 eggeplommer
1 ts salt
1 ts olje
1 pk blekksprutblekk à 10 g

Grillet vannmelon:
vannmelon

Champagnegelé:
2 dl champagne
1/3 ts agar-agar
1 plate gelatin

Artiskokk-kremsaus:
2 artiskokker
2 sjalottløk
2 dl fløte
hvitløk
hvitvin
sitron
sukker
kyllingkraft

Fremgangsmåte

Klippfisk millefeuille:
Kutt butterdeigplaten i rektangler på 4x6 cm, pensle med egg og stek i ovn til de er gylne (180 grader i ca 5-6 min). Bygg lagvis med bakverk, spinat, soltørket tomat, klippfisk og spinat.
Hjerteskjell ravioli nero:
Kjør alt i foodprocessor og la hvile ca 30 minutter før den rulles ut på pastamaskin.

Hjerteskjell dampes med hvitvin og hvitløk - renses og blandes med finkuttet gressløk, sjalottløk, salt, pepper og limesaft.

Smør pastaen med egg og fyll med hjerteskjell. Blansjer og server.

Grillet vannmelon:
Grill vannmelon i en grillpanne rett før servering slik at saften holder seg i vannmelonen.
Champagnegelé:
Champagnen varmes i en kjele med agar-agar og gelatin. Gi et lite oppkok og fyll i ønskede former.
Artiskokk-kremsaus:
Rens artiskokkene. Spar på hjertene. Kok kraft på det andre, sammen med sitron og sukker. Kok hjertene møre i litt kyllingkraft tilsatt hvitløk.

Sjalottløk og ett fedd hvitløk freses i olje. Ha over 1 dl hvitvin og reduser.

Hell over kyllingkraften som "hjertene" har kokt seg møre i. Tilsett fløten og smak til med kraften fra artiskokkavskjæret, salt, sukker, sitron og pepper. Sil og skum opp før servering.

Se våre andre oppskrifter med klippfisk 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her