Klissekake med kokostosca i langpanne
Foto: Mats Widén

Klissekake med kokostosca i langpanne

Mudcake, sølekake eller klissekake. Kjært barn og så videre. Her er i alle fall oppskriften på det som kan bli din nye favoritt.

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen egg og brun farin. Tilsett smør, kakao, vaniljesukker og salt, og visp til en jevn røre.
  2. Bland i melet. Hell røren på et smurt bakepapir i en langpanne 30 x 40 cm. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
  3. Bland imens sammen ingrediensene til toscaen i en kasserolle, og la småkoke under omrøring i 5 minutter.
  4. Fordel røren på kaken, og stek i ytterligere 10 minutter.
  5. Avkjøl kaken før den skjæres i ruter. Legg rutene i en boks med papir mellom hvert lag. Rutene egner seg godt til frysing.
Tips:
Liker du ikke kokos, kan du erstatte det med revne mandler eller finhakkete hasselnøtter.

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her