Kokk Reino Kristiansens knasende club sandwich

Ingredienser
4 amadinepotet
8 kirsebærtomater
olje til steking
4 trespyd
1 kyllingfilet uten skinn
2 ss corn flakes
2 ss chilinøtter
smør og olje til steking
1 ts salt
1 ts pepper
sitronskall, revet
4 Skiver bacon
sopp
hvitløkbåt
50 g ruccola (salatsennep)
50 g hjertesalater
20 g rubhurbsalat
1 tomat
1/4 rødløk
50 g syltede agurker
brød
1 1/2 ss aïoli
1 1/2 ss paprikarelish
25 g parmesan
1 Kvast(er) frisk koriander (tror han bruker kjørvel på videoen..)

Fremgangsmåte

Ovnsstekte poteter:
Sett stekeovnen på 200 grader.

Vask potetene og legg de i en ildfast form. Hell over olje og ha på salt og pepper. Stekes i ovn i ca. 25 minutter.



Kylling, bacon og sopp:
Sprøstek bacon i stekepanne med litt smør.Legg baconet på litt tørkepapir slikat det blir sprøtt.



Skjær soppen i skiver og finhakk hvitløk. Stek sopp og hvitløk på sterk varme i litt olje. Legg til side.



Del kyllingfileten i to på langs og bank litt ut, som en snitzel.

Smør litt olje på toppen av begge kyllingfiletene og strø på knuste chilinøtter og cornflakes. Dette fungerer som en slags panering.

Krydre med salt og pepper.

Legg den panerte siden av kyllingen ned i pannen. Stek filetene i litt olje på middels varme i ca. 1-2 minutter på hver side.

Rasp over litt sitronskall, kun det gule.



Anretning og servering:
Skjær to skiver på langs av et stort rundt brød, eller bruk vanlige brødskiver.

Smør aïoli på den ene skiven og paprikarelish (kan erstattes med salasasaus eller pesto) på den andre.

Paprikarelish fås kjøpt på glass i velassorterte butikker.



Tre to kirsebærtomater og én ferdigstekt Amandinepotet på hvert trespyd.



Ta skiven med aïoli og legg på ruccula, revet hjertesalat og rubhurbsalat. Skjær tomat og rødløk i skiver og legg oppå salaten sammen med sopp og syltet agurk.

Skjær den ferdigstekte kyllingfileten i skiver og legg på toppen sammen med bacon og høvlet/revet parmesanost.

Legg brødskiven med paprikarelish over.

Hvis du bruker store brødskiver lønner det seg å dele sandwichen i mer håndterlige biter.

Stikk spydene gjennom hver sandwichdel og pynt eventuelt med litt frisk koriander.



Tips: Hvis du vil lage din egen aïoli så finner du oppskrift og framgangsvideo her.

Tips: Servert med ovnsbakt potet eller potetbåter blir sandwichen en ypperlig middag.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her