Kokke-Lises store, saftige muffins

Ingredienser
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
150 g sukker
2 store egg
1 ts vaniljesukker
1 dl melk eller matfløte
150 g smør
100 g frosne bringebær
75 g hakket hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til myk eggedosis.
Smelt smøret, tilsett melken og vend blandingen inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker.
Vend alt hurtig sammen, bland til slutt inn bringebær og sjokolade.
Sett muffinsformene i et muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle.
Stek muffinsene ved 200 grader midt i ovnen. Avkjøl på rist.


Tips 1
Bruk frosne bær for at bærene skal holde seg hele.
Varier oppskriften med andre bær som for eksempel blåbær (bruk 200 g hvis du ikke bruker sjokolade i tillegg).
Mørk sjokolade, melkesjokolade eller hakkede fløtekarameller kan også brukes.
Hakkede nøtter, revet gulrot og/eller krydder som kanel, revet appelsin, sitron eller limeskall er andre alternativer.


Tips 2
Pynt med sjokoladeglasur, ostekrem eller tykk melisglasur, kakestrøssel, marsipanblomster, kandiserte fioler el.l.

Ostekrem
150 g kremost naturell, romtemperert
100 g smør, romtemperert
300 g melis
1 ss finrevet sitronskall
saften av 1/2 sitron

Rør sammen ost, smør og sitronsaft. Bland inn melis og sitronsaft.

PS! På bildet ser det ut som om hun har sprøytet kremen på med kremsprøyte, nesten som softis.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her