Konfektkake med vaniljeparfait

Fremgangsmåte

Smelt smøret og sjokolade i biter over vannbad, ta ut bollen og avkjøl litt før du har i eggeplommene. Sikt melet i sjokoladeblandingen og vend inn. Pisk eggehvite og sukker stivt, og vend den inn i sjokoladeblandingen. Ha blandingen i en 22 cm springform, stekes ved 200 grader i ca. 20 min. Avkjøl kaken på rist, settes kaldt i minst 2 timer slik at kaken får satt seg.

Vaniljeparfait:
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene - gode vaniljestenger skal være myke og klissete. Bland sukker, fløtemelken og vaniljestang i en kasserolle - kok opp og avkjøl til fingervarmt. Ha i eggeplommene og pisk over vannbad til det tykner. Stivpisk fløte og bland alt sammen. Fryses i form.
Lag coulis:
Kjør bringebær og nektarin/ fersken hver for seg i foodprocessor, smak til ferskencoulisen med sitronsaft.
Smelt sjokolade over vannbad, ha i kremmerhus eller en liten sprøytepose.
Anrett konfektkakestykket på den ene halvdelen på store tallerkner. Lag sjakkruter på den andre halvdelen. Fyll sjakkrutene annenhver med rød -orange-rød...coulis.
Legg på en kule med vaniljeparfait. Pynt med bær, fersken og sitronmelisse.
Ha en smakfull nytelse....

Sendt inn av Kurt-Inge Davidsen

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her